|
|
ID:
1697
|
Akronym:
2013fp Aromaterroir
|
Tittel:
Potensiale for utnytting av terroir i frukt og bær - forprosjekt eple
|
|
Heimeside:
|
Bakgrunn og utfordringar:
Hovudmål
Utvikla eit FoU-prosjekt som utnyttar dei unike råvarene av
frukt og bær frå Vestlandet sine dokumenterte kvalitetseigenskapar knytt til definerte dyrkingsforhold.
Delmål
- Velja ut einsarta felt av eplesorten Aroma frå definerte naturgjevne tilhøve
- Dokumentera haustetid og naturgjevne tilhøve sin innverknad på råvara
- Dokumentera juice-kvalitet på fersk og pasteurisert juice frå ulike dyrkingsforhold og haustetid.
- Søknad om hovudprosjekt for å utarbeida meir presise naturlege terroireiningar, studera respons av desse hjå ulike arter og sortar, og korleis dette kan utnyttast i merkevarebyggjande kommunikasjon.
|
Strategi:
|
Status:
Oppstarta
|
Vedtak:
|
Sektor:
Næringslivet, FoU
|
Tidfesting av statusendringar:
År forslag:
|
2013
|
År godkjent:
|
2013
|
År oppstarta:
|
2013
|
|
|
|
Internasjonal status:
|
Verkemiddel område:
|
Kode og nøkkelord:
rffv fou
|