Språk:
VEL OMRÅDE
 INNLOGGING
E-post:
 
Passord:
 
   Gløymt passord?
   Registrer deg

RSS

Evalueringsrapport Ytringar om Norge på nett


Publisert av Arne Monrad Johnsen (Sogn og Fjordane fylkeskommune), 03.09.2008
 

I sommer har Innovasjon Norge hatt eit samarbeid med eit spansk analyseselskap, Asomo, som har spesialisert seg på å analysera ytringar i ulike forum på nettet. I perioden fra 1. juni til 31. august har dei analysert 5 372 ulike ytringar som alle omhandlar Norge som reisemål. Over 90 prosent av alle ytringane var positive eller nøytrale.

Turistene som hadde vært i Norge på ferie var fornøyde med ferien og potensielle turister var veldig interesserte i Norge som reisemål.

Analysen dekker ytringer som er skrevet på norsk, svensk, engelsk, dansk og tysk. 61 prosent av ytringene var på engelsk.
 
Fjord Norge og Østlandet er de mest omtalte regionene med til sammen 64 prosent av ytringene.
 
Flest negative ytringer er knyttet opp mot overnattingsbedrifter og særlig hotell, mange ytrer seg negativt i forhold til standard og størrelse på rom og fasiliteter på hotellet.

Nord-Norge kommer absolutt dårligst ut her og turistene klager både på kvaliteten på hotellene og på at det er få å velge mellom, at det nærmest er monopolistiske tilstander mange steder. Andre overanttingsformer er omtalt i mye mer postive vendinger.
 
Den absoulutt største forum er Tripadvisor Forum etterfulgt av Lonly Planet Forum, samtidig er det noen forum for spesielt interesserte.
 
Last ned en oppsummeringen av resultatene her.

Produsentar:

Eit spansk analyseselskap, Asomo

Utgitt dato: 31. august 2008

Forankra til: Innovasjon Norge SFJ, reiseliv

Kode og nøkkelord:
Reiseliv, tourism

Dokument til nedlasting:

Ytringar reiseliv 2008 IN.pdf


Søk etter rapport

Fritekst:
Område for visjonen:
Type:
År:
Vest-Norges Brusselkontor Sogn og Fjordane Fylkeskommune Møre og Romsdal fylke Hordaland Fylkeskommune